dissabte, 30 d’octubre del 2010

Tabac i pulmons: mala combinació

Segons un estudi, d´entre 4.000 pacients amb càncer de pulmó, el 92 per cent són fumadors pasius o actius.
El 8% restant de persones, el càncer té el seu origen en la predisposició genètica. Aquest estudi s´ha realitzat en el ``Congreso de la Sociedad Europea de Medicina Respiratoria´´ i els científics han arribat a la conclusió que la manera d´erradicar aquest càncer és, evidentment, deixant de fumar; el que faria que aquest fóra menys ``popular´´. El metge Laureanos Molins explica que les estadístiques rebel.len el grau de relació entre el tabac i el càncer de pulmó. Les persones amb predisposició tenen un grau menor de mort i els càncers són menys grans.


Per alertar sobre el poder nociu del tabac, aquesta societat demana a les autoritats sanitàries que el fumar constantment siga considerat malaltia i d´aquesta manera poder aconseguir que la població siga conscient del que succeeix i deixe de continuar amb els mals hàbits.


El metge Àlvar Agustí comenta que la dependència al tabac es pot tractar amb un 40% d´èxit, el tabaquisme causa la mort a 5 milions de persones en 1 any i 10 perden la vida amb malalties relacionades amb el pulmó. Dels ingresats per EPO i EPOC, en el primer cas un 21% segueixen fumant i en el segon hi ha el mateix percentatge siguent el 12 % són dones.


Notícies relacionades:


Tot sobre el càncer: causes i prevenció


Vídeos:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada