dilluns, 25 d’octubre del 2010

Dos morts en Madrid pel brot de legionel•la




La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha confirmat la mort d'un home de més de 90 anys per legionel•la i ha detectat tres nous casos, la qual cosa eleva les afeccions del brot a 27 casos, dos d'ells mortals.Amb esta nova mort són ja dos persones les difuntes pel brot de legionel•losi que s'ha detectat en els últims dies.La primera víctima, un baró de 55 anys d'edat i amb una patologia respiratòria greu, va morir el passat 19 d'octubre.Dels 27 casos, 20 són hòmens i 7 dones, d'edats compreses entre 30 i 92 anys, amb una mitja en 60 anys.
En total són 19 els ingressats actualment per legionel•laen els hospitals madrilenys, tres d'ells en la UCI. D'estos últims, ha informat que dos romanen estables i un presenta una evolució "no favorable"."Els servicis de Salut Pública estan treballant inspeccionant instal•lacions per a tractar de trobar el focus des del qual poguera estar emanant la contaminació d'aigua en la qual es produïx el bacteria.
111 INSPECCIONS REALITZADES
"No sols es tracta de detectar si hi ha un brot de legionel•la en les instal•lacions, sinó després detectar si procedix d'un mateix cep", per la qual cosa és necessari realitzar una comprovació genètica que determine que és eixe bacteri la que haguera pogut infectar eixa persona.Les persones afectades han omplit un qüestionari per a "reconstruir tots els seus passos" i localitzar els llocs a què han acudit en els últims dies, i així trobar llocs en comú per a poder així analitzar-los i trobar el possible focus de la infecció.
NO ES CONTAGIA ENTRE PERSONES
La Legionel•losi és un conjunt de malalties que sol presentar com a infecció pulmonar, cursant com una neumònia amb febra alta i compta amb tractament. L'evolució sol ser favorable, encara que en alguns casos pot cursar de forma greu.
L'origen d'esta malaltia es troba en el bacteri 'Legionella pneumophila', un microorganisme intracel•lular que no es contagia de persona a persona. Sí que colonitza torres de refrigeració o altres mecanismes que continguen aigua a temperatures temperades, la qual cosa afavorix la multiplicació dels bacteris, i en el cas que estos bacteris es traslladen en aerosols a través de les torres de refrigeració, poden ser inhalades i llavors donar lloc al començament de la malaltia.
-Altres noticies relacionades:

-Vídeos:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada