dilluns, 11 d’octubre del 2010

EL BOTOX I LA PARÀLISIS CEREBRAL




El terme “paràlisi cerebral” agrupa una sèrie de trastorns que afecten el moviment, l'equilibri i la postura del pacient. Els xiquets que la patixen tenen anomalies en una o més parts del cervell que afecten la seua capacitat per a controlar els músculs.
Molts dels xiquets amb paràlisi cerebral tenen altres problemes que requerixen tractament com, per exemple, retard mental, problemes d'aprenentatge, convulsions, sensacions físiques anormals (dificultats amb el tacte) i problemes de visió, audició i parla.
El botox amb la paràlisi cerebral
La incorporació de la toxina botulínica en bebés és una novetat que cada vegada guanya més evidències entre els metges. Des de fa més de 20 anys acompanya al tractament convencional dels espasmes (estimulació física, ajuda mecànica i cirurgia), però l'ús d'este compost en xiquets amb paràlisi cerebral només està indicat actualment a partir dels dos anys.
És la mateixa toxina botulínica que causa el botulisme (una intoxicació greu), però la mateixa que en mans expertes i dosi adequada constituïx una teràpia eficaç per a un ampli grup de malalties greus i aplicacions estètiques.
Els efectes de la paràlisi cerebral són més complexos i produïxen més discapacitat en xiquets que en adults perquè afecten el creixement osteomuscular. Els experts advertixen que el tractament està en funció del grau d'afectació del pacient i dels objectius que es volen aconseguir. Hi ha cinc nivells, en el grau 1, estan els xiquets amb dany cerebral lleu i són autònoms; i en l'extrem oposat, el 5, els que estan confinats en el llit i necessiten ajuda per a tot. Però tots ells poden beneficiar-se del bótox i de la fisioteràpia.
El bótox disminuïx la contracció del múscul. D'esta manera, es poden desenrotllar millor els moviments dels músculs contraris i l'os creix alineat.
És el fàrmac que té millors resultats. Sols entre el 4% i el 10% dels pacients patixen efectes adversos lleus i reversibles.
Amb tractament, la majoria dels xiquets poden millorar de forma significativa la seua capacitat motriu.
notícia original
altres fonts d'informació
tot sobre la pràlisi cerebral

tractament per a la paràlisi cerebral amb cèl·lules mare

VIDEOS



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada