diumenge, 24 d’octubre del 2010

La tècnica in vitro

Robert Edwards, qui a guanyat l´últim premi Nobel de Medicina per ser el creador de la fecundació in vitro, ha conseguit que amb la seua tècnica hagen nascut 4.400 xiquets en Astúries en 20 anys. Els primers bebés nasqueren l´any 1981.

Grans metges del principat s´han percatat de la rapidesa en la que evoluciona la medicina i més en el camp de la reproducció humana que a sofrit una gran revolució. Diferents tècniques realitzades i provades al llarg de les últimes dècades permiteixen crear vida a partir d´un úter.

La fecundació in vitro que fou el primer va ser valiosíssim ja que els metges podien extraure òvuls i juntar-los en espermatozoides formant un embrió que després acabava en l´úter.
Amb la microinjecció espermática, els metges són capaços de trobar espermatozoides a través d´una punció testicular en homes que no en tenen en l´eyaculació. Aquesta tècnica ha resolt greus problemes sobre l´esterilitat masculina. Amb quatre espermatoziodes és suficient per a aconseguir la gestació. Més tart la microinjecció el depositarà en l´ovul.

El tercer gran assoliment és el diagnòstic genètic preimplantacional. Es selecciona els embrions no afectats per malalties genètiques transmisibles, de manera que una família afectada pot tindre fills sans.

Per últim, el llavat seminal que ajudava a homes amb VIH a tindre fills sans i la vitrificació d´òvuls per a programar l´edat materna de descendència.




Altres notícies:
Enllaços externs:


Vídeos:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada