dimecres, 27 d’octubre del 2010

Un nou enemic del cor: el soroll


Cada hora, cada minut o cada segon que un avió s'enlaira o aterra, les persones residents en zones properes a l'aeroport estan exposant la seua salut a una contaminació acústica, i els problemes derivats com són deficiències auditives, cansament, irritabilitat, pressió sanguínia, deixen pas a un altre "company": les patologies cardíaques.
Quan el soroll intens i molest es troba també en el lloc de treball els empleats tenen un major risc de patir malalties cardíaques que aquells que gaudixen d'un lloc de treball silenciós.

Els autors d'aquesta investigació, feta a la Universitat de Berna, asseguren que aquelles persones exposades diàriament a viure amb 60 decibels tenen un 30% més de possibilitats de morir d'alguna patologia relacionada amb el cor que aquelles persones que viuen només amb 45 decibels. Aquesta afirmació s'ha fet possible després d'estudiar les zones i els habitants d'un lloc exposat a alts valors de soroll. I a més s'ha descartat la possibilitat de que la contaminació ambiental tingués alguna cosa a veure amb les malalties cardíaques.
La investigació també es dugué a terme en llocs de treball, concloent amb l'afirmació de que el soroll prolongat en aquests llocs també era la causa de malalties cardíaques. Ja que l'estrès i la irritabilitat poden desembocar en malalties relacionades amb el cor, aquest òrgan es molt sensible i molts dels trastorns que tenen lloc en l'organisme el poden afectar.

El soroll es una de les causes de moltes malalties i poc que ens n'adonem. Hi ha una gran quantitat de malalties que es deriven d'aquest tipus de contaminació, i la principal de totes elles es la sordesa. No li donem la importància que es mereix, fins al dia que alçant la veu pensarem que aquelles persones que estan al nostre costat ens escolten millor, sense saber que ja no ens poden escoltar.

Notícia.

Altres notícies relacionades:
-La sordesa neurosensorial es detectada en un de cada mil nadons.
-L'ús excessiu d'aparells elctrònics afecta la salut.
-Treballar amb molt de soroll és perjudicial per al cor.



1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha semblat d'allò mes interessant, ja que actualment convivim amb els nostres inseparables amics; els decibels. És trist reconéixer-ho però nosaltres som els que amb les nostres activitats hem alterat les condicions de so normals del medi ambient; ocasionant així, la contaminació acústica. Doncs be, pensava que aquest fenòmen causava problemes d'audiciò principalment, però mai haguera pensat que pogués desencadenar en patologies cardíaques.
    L'excés de soroll és mes perjudicial del que pensem.

    ResponElimina