dijous, 7 d’octubre del 2010

UN NOU ÈXIT REVIFA LES ESPERANCES EN LA TERÀPIA GÈNICA

Un nou èxit en la teràpia gènica suposa una espenta als científics per a que continuen amb el seu treball.La bona noticia procedeix de l'hospital de París, on s'ha tractat un jove malalt de beta-talasemia.Aquest jove ha superat un màxim de 21 mesos sense transfusions sanguínies, que sempre ha necessitat per a aquest tipus d'anèmia genètica.

El procediment tracta de fer una transfusió en les cèl·lules hematopoyètiques, les que generen glòbuls rojos, per a que sintetitzen hematies sans. En primer lloc, s'extrauen les cèl·lules malaltes i es cultiven amb un virus que té el gen necessari per a crear glòbuls rojos sans. Aleshores es produeix una infecció que provoca la transfusió del material genètic del virus. Açò té com a conseqüència l'elaboració de glòbuls rojos sans.
Finalment s'injecten aquestes cèl·lules al pacient per a que colonitzen la medul·la.

La beta-talasemia es una malaltia poc comú, que com altres malalties de caràcter anèmic també necessita de la transfusió de medul·les però l'escàs nombre de donants porta als científics a buscar altres alternatives. Aquesta vegada s'ha superat un dels punts malignes: de vegades, s'instal·len virus de manera indesitjada i actuen desordenadament, produint càncer. Aquest es un dels punts davanters d'aquesta malaltia i no haver caigut pel precipici suposa un pas més en el llarg camí de la investigació medica.


Notícia original

Altres noticies relacionades:


Més informació:

Vídeo relacionat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada