dijous, 21 d’octubre del 2010

Una societat ``grossa´´

El nou informe de l´OCDE diu que un de cada tres menors de 13 a 14 anys sofreix obesitat. En ell s´expliquen totes les característiques sobre aquest problema, les solucions possibles i les influències en la societat.


La taxa adulta és superior a la mitjana europea i la infantil encara és més alta. En dos dels païssos amb la taxa més elevada: Gran Bretanya i Estats Units, la taxa arriba al 40% però s´ha estabilitzat durant els anys. En el primer els obesos solen ser xiquets de raça negra i el segon, xiquets hispans i xiquetes afro-americanes.
L´informe demana que la política ajude a solucionar el problema: aquestes persones tenen moltes dificultats ja que l´atenció mèdica es paga un 25% major que les persones sense obesitat. Es prevé que la majoria d´elles que es troben dins de l´OCDE que són obeses tendiran a morir 10 anys abans.


A Espanya s´intueix que augmente l´obesitat un 10% en els pròxims anys tant en homes com en dones encara que avui a dia hi ha més dones obeses que homes a consequència de la condició social. A Mèxic, país que també té una taxa alta, s´ha comprovat que en programes individuals es poden evitar quasi 50.000 morts. A Estats Units l´obesitat no para d´augmentar des de la dècada dels setanta tant en homes com en dones, tot el contrari passa en païssos com Corea i el Japó que tenen les taxes més baixes. En el primer, encara que és baixa s´ha detectat una pujada que no cesarà i en el segon els programes fan la seua funció i eviten grans quantitats de morts. Els ministres de salut d´OCDE es reuniran per a discutir sobre la forma de frenar aquest problema.


Notícia original

Altres notícies:
-Biberó = obesitat?
-Arròs: el millor aliat contra l´obesitat

Enllaços externs:
-Com millorar l´alimentació dels xiquets obesos

Vídeos:






1 comentari:

  1. He escollit aquesta noticia perquè m’ha semblat molt cridanera perque és un problema de l'actualitat. En l'actualitat tenen problemas cada vegada majors de sobrecàrrega de pes per la falta d’activitat física i la mala nutrició. En estudis s'ha trobat que un xiquet que té sobrecàrrega és un adolescent i adult obés pel que s'ha d'iniciar des dels primers anys de vida amb fometar els bons hàbits per poder eliminar aquest problema. En l'etapa de l'adolescència la persona es troba en un estat d'adaptació total i ademés més difícil per això és que en esta etapa de la vida l'adolescent esta mas exposat a crear anorèxia, bulímia o algun altre transtorn de l'alimentació...
    Un enllaç que he trobat prou interessant sobre aquest prblema:
    http://www.monografias.com/trabajos15/obesidad/obesidad.shtml
    Ací et deixe un video relacionat amb aquest problema que probablement pot servir d'ajuda:
    http://www.tv3.cat/videos/3057630/Lobesitat-lepidemia-oculta

    ResponElimina