dijous, 21 d’octubre del 2010

Refredat igual a obesitat?


Jeffrey Schwimmer, de la Universitat de Califòrnia, és l'autor d'aquest assaig publicat a la revista “Pediatrics”, al que relaciona l'adenovirus (AD-36), per refredat i la sobrecàrrega.

Els assajos realitzats dels 55 serotips d'adenovirus, l'AD-36 podria ser el causant de l'obesitat en humans. S'ha constatat que en diversos animals este virus incrementa el greix el greix corporal.

Un altre estudi realitzat a 255 xiquets coreans obesos i 55 que no ho eren, ha constatat que els xiquets obesos posseïen el doble d'anticossos AD-36 que els xiquets que tenien un pes normal.

Un altre estudi que s'ha realitzat amb 124 menors, amb una mitjana d'edat de 14 anys, el 46% tenia pes normal i un 54% era obés. En la majoria dels menors obesos (78%) es van detectar anticossos neutralizants específics per a AD-36. En els menors amb més talla era més freqüent trobar els dits anticossos (en 15 de 67) que en els adolescents de pes normal (4 de 57). La mitjana dels participants AD-36 positius tenia 16 quilos més de pes que els que van donar negatiu.

Una possible teoria, és que “a causa de la disfunció immunològica associada a la patologia, els de major pes siguen més vulnerables a la infecció per l'AD-36 i tinguen més possibilitat de manifestar anticossos”.

Una altra possible “és que existisca una major predisposició en estos menors a la persistència dels anticossos darrere de la infecció”.

Si es confirma una verdadera causa-efecte entre l'adenovirus i l'augment de pes en els humans, este fet tindria enormes implicacions per a la prevenció i el tractament de l'obesitat infantil.

Per a Cristina Azcona, del departament de Pediatria de la Clínica Universitària de Navarra: "No cal pensar que per este article ara cal descobrir la vacuna enfront de l'AD-36 i tot s'arregla. Si l'organisme predisposat a l'obesitat patix una agressió externa i el seu mig intern es desequilibra, cal posar els mitjans per a tornar-ho a equilibrar i fins ara els més eficaços són una alimentació sana i equilibrada i activitat física que entretinga i relaxe".

Noticia original


Noticies relacionades:
- RDi-PRESS
- SHATTER LIMITS




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada