dijous, 14 d’octubre del 2010

Enzim que protegeix al cervell, ajudaria a combatre l'Alzheimer

Restaurar els nivells d'un enzim protector del cervell ofereix un nou enfocament per al desenvolupament de tractaments contra la malaltia d'Alzheimer.

Els experts van dir que l'enzim SIRT1 ajudaria a prevenir la formació d'un tipus tòxic de la proteïna tau que extermina les cèl·lules cerebrals en les persones amb malaltia d'Alzheimer. Aquest és definitivament el primer pas cap a la troballa de noves estratègies per reduir la tau.

Les persones amb Alzheimer solen tenir nivells baixos de SIRT1, i els medicaments que ajuden a augmentar aquests nivells evitarien la formació d'aquest tipus tòxic de tau.

L'equip va estudiar la relació entre la SIRT1 i una forma de tau que està fortament vinculada amb la malaltia d'Alzheimer denominada p-tau.

Els experts van trobar que ratolins genèticament modificats per mancar d'aquest enzim eren més propensos a produir la forma tòxica de tau. Quan l'equip va provar un químic que restaura els nivells de SIRT1, es va detenir la formació de p-tau. La troballa ofereix un nou enfocament per reduir els nivells de tau en les persones amb Alzheimer.

Moltes companyies, han estat treballant en fàrmacs que activin la SIRT1, que es pensa que controla moltes malalties relacionades amb l'envelliment.

L'Alzheimer és una forma progressiva i fatal de demència que mata a les cèl·lules cerebrals, la qual cosa provoca deterioració constant en la memòria i el pensament, fins que la persona perd la capacitat de cuidar de si mateixa.

Els actuals remeis poden tractar els símptomes, però cap pot detenir l'avanç de la malaltia, que afecta a uns 26 milions de persones a tot el món. Aquesta es una nova esperança.

NOTÍCIA ORIGINAL


ALTRES NOTICIES RELACIONADES

VIDEO

Explicació científica del Alzheimer




Com es sent una persona amb Alzheimer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada