dimarts, 12 d’octubre del 2010

TÈCNICA DGP

Per primera vegada a Espanya, IVI, per mitjà d'una nova tècnica de Diagnòstic Genètic Preimplantacional (DGP) anomenada Array CGH, ha aconseguit el naixement de dos bessones. Esta nova tècnica permet l'anàlisi total dels 23 parells de cromosomes que componen el cariotip humà. La informació obtinguda és equivalent a la que s'arreplega en l'aminocintesi en les 16 setmanes de gestació d'una embarassada, però de manera preconcepcional.
El mètode d'anàlisi basat en xips d' ADN, ofereix des d'ara al nostre país, una alternativa clínica als pacients amb pitjor pronòstic reproductiu, a causa d'anomalies cromosòmiques que anteriorment no es podien detectar.
Esta tècnica suposa un abans i un després en la selecció d'embrions genèticament normals.

L'estudi es du a terme en embrions obtinguts per mitjà de procediments de fecundació in Vitro (FIV).
Fins hui, les alteracions del nombre dels cromosomes podien diagnosticar-se de forma rutinària en 9 parells d'ells. A partir d'ara, els 23 parells de cromosomes poden ser analitzats, passant així del diagnòstic del 85% d'alteracions –Per FISH- al 100% -per Arrays-.
Gràcies al DGP es poden eliminar el risc de malalties com les monosomies i les trisonomies responsables de malalties com el Síndrome de Down, Síndrome d'Edwards, etc. En canvi amb la tècnica FISH existia un total de 15 trisonomies fora del seu camp de detecció. Aquestes trisonomies provoquen avortaments o herrades d'implantació que per sort amb la nova tècnica DGP es poden evitar, ja que qualsevol anomalia que presenten els parells de cromosomes serà detectada.
notícia original
Més informació
-Tècnica DGP
-Tècnica FISH
-Anomalies cromosòmiques
-Fecundació In Vitro
-El professor Robert Edwards, Nobel de Medicina
VÍDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada