divendres, 29 d’octubre del 2010

Identifiquen 8 tipus de virus que causen càncer de coll d'úter



Huit tipus de virus del papil·loma humà (VPH) són els responsables del 90% dels casos de càncer de coll uterí en les dones en el món, segons un estudi liderat per científics de l'Institut Català d'Oncologia a Barcelona.

Es tracta del major esforç global que es va fer per a esbrinar quins tipus de virus del papil·loma humà (VPH) han prevalgut en el món durant els últims 60 anys. Ho van dur dur a terme al reunir mostres de tumors de càncer de coll d'úter que van ser guardats en arxius d'anatomia patològica.

Totes les mostres van ser estudiades a Espanya a través de tècniques de biologia molecular, que van permetre identificar quin tipus de virus del papil·loma humà estava involucrat. D'esta manera, van descobrir quins eren els tipus més freqüents que s'havien registrat durant les últimes sis dècades, i en les diferents regions del món.

L'estudi global va tirar que hi ha variacions regionals en la freqüència del virus del papil·loma humà. Per exemple, el tipus 18 és més freqüent a Àsia que a Amèrica Llatina. I també va indicar quins són els altres tipus vira'ls que seguixen, en freqüència. Després del 16 i el 18, els més comuns són: 45, 33, 31, 52, 58 i 35. Esta informació servirà per al futur desenvolupament d'altres vacunes. Ja està en camí una vacuna que brindaria protecció contra nou tipus de virus del papil·loma humà. S'esperen a més vacunes no sols preventives com les actuals sinó també terapèutiques .

En l'Argentina, prevalen els tipus 16, 18, 31 i 45 del VPH. “Les dos vacunes en el mercat cobrixen fins al 75% dels casos. Amb les noves dades, es podran provar vacunes que tindran als altres tipus vira'ls com a blancs ”, va sostindre Picconi. Les dones les usaran? “Les xiquetes de 9 a 13 anys haurien de rebre les vacunes ja autoritzades. El seu escàs ús se deu al fet que encara el cost és alt, però l'OPS està negociant preus. També falta d'informació sobre les vacunes perquè la població les incorpore".

-DM

-20minutos.es

-Terra

-Mateixa notícia d'altra font

  • Vídeos:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada