dissabte, 9 d’octubre del 2010

PANCARTES CONTRA EL MAGATZEM NUCLEAR


Activistes de la plataforma ecologista ‘Tanquem Cofrents’ han desplegat dos grans pancartes en l’avinguda de les Corts Valencianes de València per a mostrar el rebuig contra la possible instal·lació en Zarra del Magatzem Centralitzat Temporal (ATC) de residus nuclears.

En els dos casos el lema era el mateix: No al cementeri nuclear. Una d’elles, de 300 metres quadrats, s’ha colgat en el futur estadi de Mestalla, les obres del quan estan paralitzades. I l’altra en el monument dedicat a la Dama d’Elx que està situat en una redona de l’avinguda Marcos Pla, portaveu de Tanquem Cofrents, ha recordat que els residus del magatzem “seguiran emitint radioactivitat durant milers d’anys que heretaran les generacions futures”. Les organitzacions ecologistes que integren la plataforma han intensificat així les protestes que han mantingut durant tota la setmana de cara a una possible decisió sobre la ubicació del ATC en el Consell de Ministres.

El ministre de Industria, Miguel Sebastià, portà al Consell de Ministres l’informe sobre les candidatures al ATC, en el que Zarra ocupa el primer lloc, però el Govern aparcà la decisió amb l’argument que necessitava un informe jurídic que aclara si la Generalitat Valenciana pot oposar-se a la instal·lació de residus nuclear.

El Govern continuarà estudiant l’assumpte per a arribat a la ‘millor decisió’, segons ha afirmat Maria Teresa Fernández de la Vega.

Notícia original

Altres notícies relacionades:

- Magatzem nuclear no cementari (La Razón)

- "Bufetades" per magatzem nuclear (ABC)

- Campanyes pro i anti magatzem nuclear ( La Vanguardia)

Vídeo:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada