dissabte, 16 d’octubre del 2010

NOVA RECEPTA: CAMINAR

Passejar pel camp, per la cuitat. Un plaer gratuït que no sols millora la circulació sanguínia, sinó també ajuda a exercitar la memòria, sobretot en edats avançades.
Aquesta es l'afirmació d'un nou estudi fet per un grup d'investigadors de la Universitat de Pittisburg (EE.UU).
Les persones majors de 65 anys que caminen uns nou kilòmetres i mig, aproximadament, durant la setmana, presenten menys atrofia cerebral.

Els autors de l'estudi seguiren l'evolució de 299 voluntaris durant 13 anys. Passats alguns anys, 64 d'ells havien desenvolupat algun tipus de demència i 52 persones presentaven un deteriorament cognitiu lleu.
El teixit cerebral es deteriora amb l'edat i el volum de la matèria gris disminueix. Segons l'estudi els voluntaris que no desenvoluparen demències caminaven més i quasi no havien perdut volum en el lòbul temporal i prefrontal.
Aquest efecte benigne sols es possible en persones que caminen llargues distàncies, majors de nou kilòmetres.

Els investigadors ressalten la importància de realitzar exercici, doncs la pràctica del mateix segrega uns neurotransmissors que protegeixen al cervell, I a més, les persones que no realitzen cap esport són més febles.
"Tot el que es bo per al cor es bo per al cervell". Cuidar el sistema cardiovascular millora a la vegada el reg sanguini en general, com al del cervell en particular, cosa que aconseguix "la millor nutrició de les neurones".

Notícia.

Altres notícies relacionades:

-Mastegar xiclet sense sucre millora la capacitat de concentració.

-El xocolate millora el flux sanguíni.

-El cervell augmenta la irrigació del còrtex abans de realitzar alguna tasca.



Més informació:

-Pèrdua de memòria en la vellessa.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada