dimecres, 13 d’octubre del 2010

Nou intent

En 20 anys de teràpia genètica pocs han sigut els beneficis d'esta. Per això, saber que ha reaparegut és molt bona notícia. Investigador de Harvard han participat en la curació parcial, d'un jove amb beta-talassèmia.

El procés executat ha sigut utilitzat moltes vegades. S'introduïx un gen en la cèl·lula hematopoyéticas, perquè estes produïsquen hematies sanes. Primer, extrauen cèl·lules malaltes de la medul·la òssia del pacient. Després la cultiven junt amb un virus amb el gen necessari. Com a conseqüència el microorganisme traspassa la seua matèria genètica a les cèl·lules, les que aprenen a fabricar glòbuls rojos que funcionen. I es va introduir la informació clau per a portar l'oxigen als teixits.

Finalment es va introduir la cèl·lula al pacient, perquè colonitze la medul·la i produïsca glòbuls rojos. Prèviament se sotmet el pacient a una sessió de quimioteràpia per a l'eliminació de les cèl·lules defectuoses perquè les bones no tinguen competència.

Este tractament és una crida d'esperança per a altres pacient, ja que esta malaltia només es pot tractar amb un implante i no hi ha molts donants, ni bons.

Molt pocs malalts han seguit avant amb el tractament, per la duració d'un any o més i la intensitat. Ja que els gens s'implanten a l'atzar no es controlen el només i còpies que fa el gen. Un cert grau de sobreactuació del gen, pot produir càncer i este càncer pot ajudar o perjudicar el malalt. Per això només es pot dir que fan falta més assajos.

Noticia original

Altra noticia relacionada:
Terapia genética en Andalucía

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada