dissabte, 9 d’octubre del 2010

DECLARAT ESTAT D’EMERGÈNCIA EN TRES COMARQUES D’HONGRIA PER UN ESCAPAMENT QUÍMIC

Tres comarques d’Hongria –Veszprém, Györ-Moson-Sopron y Vas- es troben en estat d’emergència com a conseqüència del trencament d’un dic que emmagatzema el conegut com a “barro rojo”– substància química molt tòxica, corrosiva i alcalina- en una empresa d’alumini pròxima a la localitat de Ajka.

L’accident ha causat quatre morts, sis desapareguts i 120 ferits. Els equips d’emergències treballen per a evitar que l’abocament arribe a tres rius de la zona i, al Danubi, una de les principals vies fluvials d’Europa.

Els morts, foren arrossegats pel riu de fang format per aigua i milers de metres cúbics d’aquesta substància química al trencar-se la bassa de contenció. El ‘barro rojo’ és un residu que es produeixen durant la producció d’alumini i tenen gran quantitats de silici, ferro i altres metalls pesats. Els ferits van sofrir cremades de diferent grau i irritacions d’ulls i nas a l’entrar en contacte amb la substància corrosiva.

El primer ministre hongarès, Víktor Orban, ha atribuït l’abocament a un possible error humà, precisant que no hi ha signes que pogueren associar-se a causes naturals.


Notícia original

Altres noticies relacionades:

- El Danubi no ha sofert danys
- El fang arriba al Danubi
- Neteja immediata del Danubi

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada