dimarts, 12 d’octubre del 2010

Nova alternativa per a tractar el càncer.


La fisioteràpia contribueix a la recuperació de persones amb alguns tipus de càncer.

L'objectiu del fisioterapeuta, dins d'un equip sanitari multidisciplinari, és millorar la qualitat de vida i l'estat físic de persones amb càncer, el tractament fisioterapéutic ofereix suport terapeutic en els càncers de mama, pulmó, ossos, pròstata i úter, entre uns altres.

El Consell General de Col·legis de Fisioterapeutes d'Espanya (CGCFE) recorda, que la Fisioteràpia facilita la recuperació de persones operades d'alguns tipus de càncer, així com també millora les seves condicions de vida. Cada vegada són més els centres sanitaris que incorporen Fisioteràpia per tractar, d'acord amb els oncólegs, a les persones que han estat intervingudes o reben tractament contra el càncer. El motiu és l'evidència que la Fisioteràpia contribueix a la recuperació física i anímica d'aquestes persones.

La intervenció del Fisioterapeuta ajuda a reduir els efectes secundaris de la cirurgia i l'alteració estructural limfàtica de la zona tumoral que cursa amb augment de volum de la part del cos afectada.
Entre els diferents tipus de càncer davant els quals el tractament fisioterapéutic ha demostrat la seva efectivitat, destaquen:

  • Càncer de mama. La Fisioteràpia es dirigeix a combatre el linfedema (inflor) i la mobilitat de l'espatlla en dones mastectomitzades.
  • Càncer d'ossos. La fisioteràpia treballa la mobilitat de les extremitats afectades.
  • Càncer de pròstata o d'úter. La fisioteràpia uroginecològica ha demostrat científicament que soluciona o mitiga la incontinència urinària, així com un efecte constatat en la recuperació de processos quirúrgics uroginecològics.
  • Càncer de pulmó. Les tècniques de fisioteràpia respiratòria, motora i d'entrenament a l'esforç contribueixen a tonificar el pulmó, així com l'estat físic i emocional del pacient.
NOTÍCIA ORIGINAL

ALTRES NOTICIES RELACIONADES



VIDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada