dimecres, 6 d’octubre del 2010

Badalls contagiosos

Si algú està prop de vosté i badalla. Vosté també 'obri la boca'? Segurament sí.
Gràcies a un nou estudi se sap que aquest fenònem no apareix en els xiquets fins els quatre anys. I és menys freqüent en xiquets amb autisme. Aquest procés com altres 'contagiosos' (plors i risses) podrien ser bons marcadors de la sensibilitat. I la carència d'aquestos podria ser un senyal precoç a l'autisme.

El misteri del contagi del badall ha romangut durant dècades, i hui en dia segueix sense aclarir tots els interrogants que el rodegen. Per exemple, veure a una altra persona badallar, la lectura de la paraula 'badall' , o incús escoltar-la pot provocar entre el 40-60% que els adults badallen.

Amb la finalitat de determinar a quina etapa del desenvolupament social sorgeix el contagi del badall, els investigadors analitzaren 120 xiquets de 1-7 anys. També s'estudià en xiquets autistes de 6-15 anys.
Els participants, de forma individual, es reuniren amb un dels autors en una sala tranquil·la. Una vegada allí, es narraven contes d' aproximadament 12 minuts. Durant els dos primers minuts no badallava, però en els últims deu obria la boca en quatre ocasions. Les sessions foren gravades. 'Diem que els badalls contagiosos foren els que es produïren en els 90 segons posteriors al badall de l'adult', declararen els autors.

Aquet estudi pot servir d'orientació per a que els professionals que treballen amb xiquets se centren més en aquestes senyals.



Notícia original

Altres notícies d'interés:
- Per què badallem?
- Medicina (Buenos Aires)
- Curiositat

Vídeo relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada