diumenge, 24 d’octubre del 2010

El gen de l´altura

Des de sempre s´ha sabut que l´estatura dels descendets depenia de la dels pares ja que es podia observar a simple vista, però els científics no ho tenien tant fácil ja que no trobaven un nexe d´unió entre aquesta i la genética. El 2007 es va fer només un xicotet avanç científic al descobrir un gen que estava estretament relacionat amb l´estatura i en l´actualitat s´ha realitzat un estudi d´ADN a quasi 200.000 persones, cosa que a desencadenat un millor coneixement d´aquestos gens. Tot açò recollit en la revista Nature.


Quasi 300 investigadors han col.laborat amb aquesta proposta i han obtingut 180 variacions de gens que són els causants de la diferència d´estatura d´unes persones i altres, és a dir, pares alts tenen mes possibilitats de tindre fills alts i viceversa tal com ha explicat Joel Hirschon.


Encara que s´han descobert una gran quantitat de variacions, els científics estan segurs que només és el 10% i que amb estudis posteriors i més profunds obtindran les restants.
A més, l´estudi del comportament de les variacions servirà als científics per descobrir certes malalties humanes.


Antonio Salas, genetista afirma que l´estudi d´aquests gens també pot ser utilitzat per al camp forense ja que es podria averiguar d´aquesta manera l´estatura del donant en la mostra trobada en un crim.


En la revista s´informa que les variacions estan ordenades en el genoma i en vies biològiques, moltes d´elles estan aprop d´altres gens que afecten al mal desenvolupament de l´esquelet.

Notícia original

Notícies relacionades:
-Xiquets cada vegada més menuts?
-Lluita contra la genètica

Vídeos:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada