dimecres, 13 d’octubre del 2010

La importància d'una dieta equilibrada







La major part dels riscos de la sobrecàrrega per a la salut es poden rebaixar amb una dieta equilibrada i una pèrdua de pes moderada.

Es presenta el llibre “La dieta alli®: El seu guia essencial per a aconseguir l'èxit amb alli®”.

-La sobrecàrrega està relacionada amb més d'un milió de morts cada any a Europa. A Espanya, segons les Enquestes Nacionals de Salut la taxa d'adults amb sobrecàrrega s'ha incrementat en un 5% en els últims vint anys; mentres l'obesitat s'ha duplicat en el mateix període, aconseguint el 15,4% i suposant ja més del 7% del gasto sanitari total.
En conseqüència, l'excés de pes està, cada vegada més, posicionant-se com un dels principals problemes de salut pública en tot el món; país per país, entre el 30% i el 70% dels adults europeus té sobrecàrrega i la mitat d'ells finalment tindrà obesitat.

La mala alimentació i el sedentarisme són els principals factors en eixe augment de la taxa de persones amb excés de pes. Els riscos més són una tensió arterial elevada, artritis, augment de risc de càncer, colesterol elevat, diabetis, resistència insulínica, accident cerebrovascular i cardiopaties. Les persones amb sobrecàrrega que passen a tindre obesitat tenen un risc encara major de tindre problemes de salut greus.
La major part dels riscos que comporta el pes en la salut es poden rebaixar significativament amb una dieta equilibrada i una pèrdua de pes moderada.
La pèrdua de pes ajuda a previndre la diabetis, millora la respiració, el el seu i la tensió arterial, reduïx el risc de cardiopaties i el de mort prematura; en el pla de la salut emocional, dos estudis certifiquen que la sensació d'orgull, optimisme i satisfacció es veu reforçada en les persones que reduïxen el seu excés de pes.
Una alimentació sana i equilibrada, és la clau en la lluita contra la sobrecàrrega
En este sentit, l'editorial L'Esfera dels Llibres ha publicat el llibre “La dieta alli®: El seu guia essencial per a aconseguir l'èxit amb alli®”, que recopila una sèrie de dietes, consells de nutricionistes i receptes baixes en greix que funcionen amb el tractament d'alli®, medicament sense recepta que ajuda a perdre un 50% més de pes que fent només dieta. Els consells pràctics que arreplega ajuden a menjar bé i a mantindre la pèrdua a llarg termini.
Els experts en nutrició estan d'acord en què hi ha una certa manera general de menjar sa, que és la més adequada i que consistix a portar una dieta equilibrada, és a dir, aquella el de la qual aporte energètic procedisca en un 55-60% de carbohidrats, un 12-15% de proteïnes i en un 25-30% de greixos. El llibre presenta un règim dietètic baix en greixos, dissenyat per nutricionistes des del punt de vista mèdic, i detalla plans de menjars i receptes concebudes específicament per a la pèrdua de pes saludable.

Noticia original

Diferents fonts d'informació




Referències

1. Conferència Europea contra l'Obesitat: 10 coses que has de saber sobre l'obesitat. Organització Mundial de la Salut; Istanbul, Turquia: 15 – 17. Novembre 2006.
2. ABC de l'Obesitat. Sattar, N, i Lligen, M. Editorial Blackwell, Massachusetts, EE.UU. 2007.
3. Informe Mintel. Dieta, Investigació de Mercat. Febrer 2008.
4. Aspectes Psicològics de l'Obesitat. Hill AJ 4: 26 - 30. 2005.
5. Investigació i-alli. Investigació Qualitativa Gèminis. Novembre 2007







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada