dissabte, 16 d’octubre del 2010

ANÀLISI GENÈTIC - NEUROFARMAGEN





Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), un 10% de la població mundial patix algun tipus de trastorn psiquiàtric (depressió, esquizofrènia, trastorn bipolar, etc.) i es preveu una tendència a l'alça en els pròxims anys.

Aquestos trastorns constitueixen una causa molt freqüent de discapacitat, pèrdua de qualitat de vida, patiment, aïllament social, estigmatització i fins i tot a mortalitat per suïcidi.

La farmacogenètica psiquiàtrica és una ferramenta per la qual passa el futur d'aquest camp, ja que a través d'ella s'aconsegueixen dos objectius molt importants en el tractament d'aquestos pacients: d'una banda, minimitzar els efectes secundaris i, d'un altra, identificar quin seria el fàrmac més adequat a cada cas.

La resposta als medicaments pot estar condicionada fins a un 85% per les característiques genètiques de cada individu.

La companyia biotecnològica espanyola AB-Biotics ha presentat una anàlisi genètic, Neurofarmagen, que ajuda als metges a seleccionar amb més precisió els tractaments en patologies psiquiàtriques tan greus com són la depressió, l'esquizofrènia i el trastorn bipolar, entre altres.

Per a desenrotllar aquest anàlisi genètic, que només t'ho pots fer una vegada en la vida, sols es necessita una mostra de saliva, a partir de la qual, i després de l'anàlisi de 98 variacions genètiques, s'elabora un informe en què s'exposa un perfil de com tolerarà el pacient determinats medicaments psiquiàtrics. D'aquesta manera, i en funció dels resultats, l'especialista prescriu el tractament més adequat per al pacient.

El pacient augmentarà la seua qualitat de vida,al reduir de manera significativa els greus efectes secundaris que comporten aquestes patologies , i que són la principal causa per la qual abandonen la medicació al cap d'un temps.



Notícia original

Altres fonts d'interes

-notícies mèdiques

-altra informacó de l'anàlisi genètic

Més informació:

-Esquizofrènia

-Depressió

-Trastorn bipolar

Vídeos

-Introducció de la saliva



-Neurofarmagen



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada