dilluns, 11 d’octubre del 2010

LA FECUNDACIÓ "IN VITRO" CONTINUA AVANÇANT

Al 1978 Robert Edwards va fecundar un òvul per primera vegada fora de l'organisme, aquest any ha sigut guardonat amb el premi Nobel de medicina.
Fa mig segle aquesta pràctica es feia costera amunt per les complicacions tècniques que havien de superar. Avui en dia, quasi 10.000 xiquets naixen amb la fecundació "in vitro".


Les tècniques que s'en fan us actualment, fa 10 anys eren ciència ficció. De fet, fa només un mes s'ha descobert una tècnica que permet madurar òvuls en cultius cel·lulars.
Altres tècniques, com l'estudi genètic dels òvuls i espermatozoides, està en continu avanç, cosa que permet descartar possibles malalties hereditàries. L'estudi dels 23 cromosomes o del corpuscle polar de l'òvul, cèl·lula sense funció però amb càrrega genètica important, són altres millores de recent naixement.


En l'actualitat, la fecundació "in vitro" es una tècnica segura i efectiva, que supera la infertilitat. Tan es així que entre un 20% y un 30% dels òvuls que es fecunditzen donen lloc a un xiquet.
Però la ciència avança, i aquest camp no es queda arrere. S'està estudiant la possibilitat de veure l'espermatozoide a una major resolució que la de fins aleshores. La vitrificació de l'òvul, es un altre prometedor avanç, doncs es traca de congelar l'òvul reduint el risc de la creació de cristalls que facen malbé la càrrega genètica, amb la finalitat de posposar la maternitat.
Malgrat tots aquests avanços, encara queda un altre repte important que superar. Es tracta d'aconseguir embrions de millor qualitat, per així implantar-ne un menor nombre i evitar l'embaras múltiple.

Notícia original.

Altres notícies d'interés:

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada