dissabte, 23 d’octubre del 2010

Un gran avanç en la medicina


La capacitat regenerativa de les cèl•lules mares uterines ha sigut confirmada per un experiment realitzat a l’hospital del Jove de Gijón amb ratolins que han recuperat teixit muscular danyat i capil•lars sanguinis amb aquest tractament.

Després de localitzar un tipus de cèl•lules mares uterines amb gran capacitat reproductiva, les han implantat a uns ratolins que tenien danys musculars del 60 % i el resultat ha sigut un èxit; un gran avanç en la investigació biogenètica.

Les cèl•lules mares son extretes del coll del úter d’una dona fèrtil e implantades en la zona danyada del ratolí, en altra més allunyada i en el corrent sanguini de l’animal, danyats anteriorment pels investigadors. En tan sols tres setmanes, el ratolí recupera el 10 % de la massa muscular perduda i els vasos sanguinis. Açò fa augmentar l’esperança de la possibilitat de que aquest tractament es puga algun dia aplicar enfermetats degeneratives.

Han optat per seguir desarrollant aquest estudi lo més ràpid possible per a en un futur no molt llunya poder aplicar de forma directa a la medicina humana, ja que açò significaria un gran avanç per a aquesta.



Enllaç noticia


Altres enllaços:
- Científics espanyols descubreixen que les cèl·lules mare uterines regeneren qualsevol teixit.
- Fundació per a la Investigació amb les Cèl·lules Mare Uterines (FICEMU).
- Les cèl·lules mare uterines obrin enormes possibilitats de curar malalties.


Videos:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada