dijous, 21 d’octubre del 2010

Vitrificació d'oòcits









Una nova tècnica, que Ruiz qualifica de "revolucionària", podria ajudar les dones que entren en els 35 sense que hagen tingut oportunitat de tindre fills però no descarten fer-ho més avant: la vitrificació d'òvuls.

La vitrificació preserva eixe material en plasma, evitant així que les falques del gel, al congelar en líquid, danyen el material, per explicar-ho d'una forma senzilla. "Açò permet tres coses fonamentals: que les dones que hagen de passar per quimioteràpia puguen extraure teixit ovàric abans per a accedir a la maternitat amb posterioritat; que es puga crear un banc d'oòcits, com es fa amb els espermatozoides; i l'autodonació”.

Amb la vitrificació una dona pot esperar, amb els seus òvuls guardats, a tindre una parella, si això és el que vol. L'extracció d'òvuls per a vitrificar-los requereix un procés d'hormonació prèvia "suau", que "inclús es pot fer en uns quants mesos" i una punció per a traure'ls en el moment adequat. El preu de la punció per a obtindre els oòcits, el processat en laboratori i la vitrificació pròpiament dita són uns 1.800 euros en total. Després, el manteniment dels òvuls seria de 630 euros anuals.

L'IVI parla d'una supervivència dels òvuls per mitjà de la vitrificació de quasi un 97%, la qual cosa es traduïx, segons les seues dades, en un èxit de gestació de més d'un 65%.


Notícia original

Altres notícies relacionades:
Curiositat:
Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada