dijous, 14 d’octubre del 2010

La vista cansada abunda en els espanyols.

A Espanya 23,6 milions de persones utilitzen ulleres, lents de contacte o tots dos sistemes per contrarestar els seus defectes visuals
L' hipermetropia, amb o sense astigmatisme, associada a la presbícia o vista cansada, és el defecte visual més estès a Espanya, amb 5.954.793 persones que ho sofreixen al nostre país. (12,8% de la població total espanyola). Just darrere d'aquest defecte, i també dins del grup de la vista cansada, es situa la miopia, que afecta a 5.495.204 persones. La presbícia (o vista cansada) no es pot detenir, només pal·liar les seves molèsties
Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Visual (14 d'octubre), experts destaquen que “la millor prevenció és la revisió anual dels ulls per un professional de la visió” i apunten els símptomes més freqüents de la hipermetropia: cansament ocular, maldecaps freqüents, enrogiment, picor i/o coïssor d'ulls i dificultat per a la lectura i escriptura.

El creixement de les diòptries depèn de cada persona,
sobretot de l'edat en la qual apareix, i de si es realitzen activitats de prop o no d'una manera freqüent; per exemple, l'ús diari i continuat de l'ordinador.

La presbícia és una part natural del procés d'envelliment i afecta a tota la població, entre els 40 i els 65 anys. En aquesta franja d'edat les diòptries augmenten. El creixement de les diòptries en aquest cas es produeix per la pèrdua d'elasticitat del cristal·lí. És a dir, encara que no s'usin ulleres, la presbícia va aparèixer i les diòptries van a seguir creixent de la mateixa manera que si s'usen. Les ulleres pal·liaran les molèsties de la presbícia, però no frenaran el seu augment.

NOTÍCIA ORIGINAL

ALTRES NOTICIES RELACIONADES


VIDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada