dijous, 28 d’octubre del 2010

Píndola de l'endemà: augmenta un 20%.


En total, el sector estima que enguany es vendran 875.000 unitats, un 20% més que l'any passat. Entre 2008 i 2009, quan es va començar a dispensar la píndola en farmàcia sense recepta, l'augment va ser del 15%.

L'increment és molt dispar. En farmàcies pujarà el 79%, però en els centres on les dones les poden rebre de la sanitat pública, baixarà al voltant d'un 65%, segons les estimacions del sector.

A més, el sector té moltes coses que celebrar. L'Agència Europea del Medicament (EMEA) ha confirmat que estos medicaments no afecten la paret de l'úter. En concret, disposa que pot llevar-se del prospecte la frase que diu que "les alteracions que “el fàrmac” produeix en l'endometri poden contribuir també a l'eficàcia del medicament". Açò és important perquè dissipa els dubtes sobre si podia considerar-se un fàrmac abortiu, ja que al principi es va pensar que part de l'efecte anticonceptiu era perquè no deixava que un òvul fecundat s'implantarà (el que alguns equiparen a l'avortament). Ara s'ha confirmat que no és així.

Segons un portaveu de Sanitat, de moment es continuarà donant sense recepta. La UE descarta que l'acció del fàrmac siga abortiva.



Notícia original

Altres notícies relacionades:

Vídeos:



1 comentari:

  1. Aquesta notícia em sembla molt interessant perquè fins a llegir-la, pensava que es necessitava recepta per adquirir la píndola del dia després encara que hagués preferit seguir pensant el que he dit anteriorment. Al meu entendre, crec que és una falta de responsabilitat per part de les parelles arribar a l'extrem d'haver de recórrer a aquesta píndola, ja que existeixen molts mètodes abans que aquest per evitar un embaràs. El subministrar la píndola sense recepta mèdica, augmentarà la irresponsabilitat dels joves sabedors que tenen un as en la màniga i per això deixaran d'utilitzar altres mètodes com el preservatiu, que no només evita l'embaràs si no també el contagi de malalties sexuals com la sida i moltes més que podreu trobar en aquesta pàgina:
    http://www.cdc.gov/std/spanish/

    ResponElimina