dimecres, 6 d’octubre del 2010

Adolescents sedentaris

Moltes hores de televisió, de videojocs, i d'ordinador... Els adolescents inverteixen gran part del seu temps lliure en activitats que no exigeixen cap esforç físic. I, quan arriba el cap de setmana, aquest sedentarisme augmenta.

A través de diversos qüestionaris, s'analitzà el temps que els joves passaven davant d'un televisor, el ordinador, etc. A més, també s'avaluaren la quantitat d'aparells electrònics d'entreteniment disponibles en les cases i, concretament, en les habitacions personals dels xiquets.

Els resultats mostraren que, de dilluns a divendres, un terç dels participants passaven més de dues hores davant d'una pantalla, un temps que superava el recomanat per l'Acadèmia Americana de Pediatria. "És un percentatge alt, però van observar que, durant els caps de setmana augmentava molt més, fins un 60% dels adolescents excedia les recomanacions."

Quasi dos terços dels xics i la meitat de les xiques tenen televisió a l'habitació. Un factor que augmenta les possibilitats de passar dues hores davant d'una pantalla. Hi ha una clara diferència entre sexes. Els xics prefereixen videojocs i les xiques navegar per internet.

Els investigadors subratllen que la majoria d'adolescents europeus porten una vida excessivament sedentària, sobretot, els caps de setmana.



Notícia original

Altres notícies relacionades:
- La meitat de xiquets són sedentaris.
- Riscos per a la salut.

Vídeo:


1 comentari:

  1. Aquesta notícia m’ha cridat molt l’atenció, perquè a mi sempre m’han agradat molt els videojocs, navegar per internet i totes aquestes tecnologies, però això no m’impedeix també realitzar esport físic, ja siga eixir a córrer amb les amigues, anar al gimnàs o el que siga.
    Baix el meu punt de vista, s’hauria d’intentar que aquests adolescents s’ensenyen a distribuir-se el temps, per a així bé poder jugar als videojocs o bé navegar per internet i fer també un poc d’exercici físic per a evitar problemes molt importants com la obesitat.

    ResponElimina