dilluns, 1 de novembre del 2010

La vitamina A en l'embaràs i en el nadó


La vitamina A, també coneguda com retinol, és fonamental per al nostre organisme, sobretot en l'embaràs. Gràcies a aquest nutrient, els nostres teixits es desenrotllen adeqüadament i els nostres ossos s'enfortixen. També exerceix funcions essencials per a la visió, el sistema immunitari i nerviós.
Aquesta vitamina, la podem trobar en nombrosos aliments com en ous, carn, llet, fetge o renyó. No obstant això, no convé abusar d'ells perquè contenen greixos saturats i colesterol. Però hi ha altres aliments rics en vitamina A, com els betacarotens, que es troben en aliments d'origen vegetal.
En l'embaràs, la vitamina A és essencial per a la formació de l'embrió. No obstant això, un excés o un defecte d'aquesta vitamina poden produir efectes amb greus conseqüències per a la mare o el futur bebé.
• FALTA DE VITAMINA A:
Si les reserves de vitamina A de la mare són insuficients, se les “apropia” el fetus per a la seua formació, deixant la mare sense nivells suficients per al funcionament correcte del seu organisme. Açò, pot produir pèrdues de visió en la mare. Però, aquesta pot recuperar totalment la seua visió prenent, baix prescripció mèdica suplements de vitamina A.
• EXCÉS DE VITAMINA A:
Un excés de vitamina a durant la gestació també pot produir defectes congènits o malformacions en el fetus, o inclús una pèrdua del bebé en l'embaràs.
El nostre organisme necessita al voltant de 800 micrograms diaris d'aquest nutrient durant l'embaràs. Quan prenem més quantitat de la què realment necessitem es produïx una intoxicació per vitamina A. Este fet es produïx principalment quan abusem de suplements vitamínics, rics en esta vitamina, sense consultar prèviament amb un especialista.

Els experts consideren clau per al bon desenrotllament del fetus i del benestar de la mare durant l'embaràs, seguir una dieta sana i equilibrada, rica en vitamines i minerals.
  • Més informació:
  1. Importància de la lactància materna
  2. Importància de les vitamines i els minerals en l'embaràs
  3. Els betacarotens i el seu excés

VIDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada