dimecres, 13 d’octubre del 2010

Nova Tècnica per a seqüenciar ADN amb rapidesa i a baix cost

Després de diversos experiments, un equip de científics, entre ells Jens Gundlach, han inventat un mètode per a seqüenciar ADN ràpidament i barata.

Aquesta creació obri moltes noves portes alhora de saber si algun pacient té predisposició a patir una malaltia específica o un altra, ajudant al metges a fer un millor diagnòstic.

Aquesta tècnica utilitza un lector d'ADN, que combina biologia i nanotecnologia, creant un nanoporus, el qual poseeix un membrana suficientment gran per a mesurar una fibra d'ADN.

Els ciéntífics varen col·locar el porus en una membrana rodejada per una dissolució de clorur de potassi. Després, aplicaren un petit voltage per a crear una corrent d'ions. Com cada nucleòtid genera una ''firma'' diferent depenent de si és adenina, citosina, timina o guanina, els investigadors poderen saber la seqüència d'aquests.

D'aquesta manera, s'ha fet un pas vertaderament gran en la seqüènciació barata de l'ADN, ja que a 2004 es calculava el valor de seqüenciar ADN del tamany del genoma humà en uns 10 milions de dolars.


- Noticia original


- Enllaços relacionats:

Seqüenciació de l'ADN

Tècnica del ''didesoxi''

- Video


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada