dijous, 14 d’octubre del 2010

EL RITME DEL CERVELL



El nostre cervell està format per milions de neurones que conjuntament controlen i coordinen la complexa estructura humana.
Quan es tracta de dur a terme alguna acció, es posen a treballar diverses neurones del cervell de diferents àrees.
Segons un grup d'investigadors de la universitat de California en Berkeley, existeixen certs "ritmes" cerebrals que actuen com un director d'orquestra, reunint als seus músics. Per a reunir així les neurones que treballen conjuntament.


El descobriment dels impulsos nerviosos, va suposar un pas endavant en la investigació d'aquest òrgan. Doncs, més tard s'esbrinà que amb aquest mecanisme que posava en contacte les neurones, aquestes podien treballar juntes, encara que la seua posició fos llunyana. Les neurones no treballen de forma individual, són grups de cèl·lules les que complixen una missió conjuntament.
"No importa el lloc del cervell on ocorren les coses, sinó les connexions que s'estableixen entre les distintes zones" paraules de Manuel Martin-Loeches, responsable de la secció de Neurociencia Cognitiva del Centro Mixto UCM-ISCIII.


La pregunta que ara calia resoldre era: com s'estableixen aquestes connexions entre les cèl·lules? Existeixen certes oscil·lacions neuronals que s'acoblen en el moment adequat en múltiples àrees de l'escorça cerebral, coordinant així l'activitat de certs grups neuronals. Aquestos impulsos elèctrics van variant la seua freqüència. Els experts els anomenen "espigas". Aquesta activitat neuronal no és espontània, ja que depèn del que ocorrega en altres zones del cervell.
L'activitat succeeix en moltes neurones distribuïdes al cervell, aquestes emeten una freqüència que quan arriba a una certa intensitat activa les neurones que estan relacionades amb l'activitat que es portarà a terme.
Aquesta aportació ens aclareix el funcionament cerebral, però estem molt lluny d'entendre aquest òrgan, ja que quant més sabem sobre ell, més complex es revela.


Notícia original

Altres notícies d'interés:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada