dijous, 7 d’octubre del 2010

Hepatitis B

"Busque amic. Sóc una xica guapa i simpàtica. Puc ser silenciosa i discreta. Podries ni enterar-te que estic ací fins que siga tard. Tal vegada et sona et meu nom. Sóc hepatitis B. Em coneixes?". S'assembla a un anunci de contactes, però en realitat forma part d'una nova campanya per a conscienciar a la societat sobre la importància de detectar a temps la infecció pel virus de la hepatitis B.

Un dels principals grups als que es dirigeixen la iniciativa és el col·lectiu immigrant, ja que 'una gran part dels diagnòstics de la hepatitis B en Espanya es produeixen en persones que procedeixen de zones on la malaltia és endèmica (com Llatinoamèrica o Àsia).

L'objectiu de la campanya és contribuir a detectar la infecció en aquells pacients que ignoren la condició d'infectats perquè aquesta patologia no sempre provoca símptomes."

"En Espanya hi ha 500.000 portadors del virus. Uns 100.000 presenten una malaltia activa amb signes de lesió del fetge. Les principals vies de contagi són:

  • les relacions sexuals sense protecció amb una persona infectada
  • compartir xeringuilles quan es consumeixen drogues
  • les punxades accidentals amb material que ha estat amb contacte amb pacients (transmissió professional)
  • la transmissió de la mare al fill durant el part o immediatament després d'aquest

En Espanya, les últimes dades oficials relaxen la existència d'un augment progressiu de les infeccions pel virus de la hepatitis B entre 2005 (amb 659 casos registrats) i 2008 (s'anotaren 1007 infeccions).







Notícia original

Altres fonts d'informació:

* Causes de la hepatitis B
* Epa. Notícia
* Tractaments i símptomes

Videos:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada