dimarts, 12 d’octubre del 2010

Cicatrius "invisibles"

De la cicatriu d'un pam a una incisió d'un centímetre, camuflada en el melic o oculta en la vagina. Aquesta és l'evolució que està tenint la cirurgia abdominal (extirpacions de vesícules, pedres de ronyó, apèndixs). El cas extrem és l'anomenada cirurgia NOTES (Cirurgia Transluminal a través d'Orificis Naturals).
Consta de la possibilitat d'usar laparoscopis articulats. Aquestes peces (uns tubs llargs que a través d'un orifici mínim s'introdueixen en l'abdomen i que inclouen la llum i la càmera) Els metges no miren en l'abdomen del pacient; treballen guiats pel que veuen en un monitor. El procés ha estat gradual encara que no es descarta que una intervenció es complique i calgua recórrer a la laparoscòpia tradicional.
S'utilitza el que criden cirurgia de port: es fa una incisió en el melic d'un centímetre d'ample i se li acobla una peça, una espècie de tap, amb diversos foraets. Per ells es fiquen els laparoscopis.
L'objectiu de l'estudi és determinar si, a part de ser igual d'eficaços quirúrgicament, aquestes tècniques permeten una recuperació més ràpida i millor, sense algun dels efectes secundaris.
Tots els que participen en el treball insisteixen en l'eficàcia i seguretat, però admeten que al final també hi ha una motivació estètica. De fet, aquesta va ser la causa per la qual es va començar. La vagina ja s'usa com a via d'accés, però la idea és que en el futur les operacions es facen des de dins: pel còlon, l'esòfag o el sistema urinari.

NOTÍCIA ORIGINAL

ALTRES NOTÍCIES RELACIONADES:

VIDEO


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada