dissabte, 23 d’octubre del 2010

L'excés de grassa amb un final tràgic


Recents estudis d’investigadors americans publiquen que les persones amb la cintura ampla tenen un major perill de morir per qualsevol causa.
Ja es relacionava diferents enfermetats cardiovasculars o locomotores a aquest fet, que tenien lloc a causa de l’abundància de perillosa grassa que s’amuntonava al voltant d’òrgans vitals.

L’estudi, el qual va tindre una durada de nou anys, dona el resultat de que a major cm de cintura, majors son les probabilitats de morir a causa d’aquest fet.

El perill a morir per aquest fet, va ser estudiat en unes 105.000 persones (dones i homes) que completaren una enquesta sobre diversos factors.
El resultat d’aquest estudi, amb un total d’uns 15.000 pacients morts en aquest nou anys d’estudi, va donar lloc a l’acceptació de que, després d’haver ajustat el índex de massa corporal i altres factors de risc, van descobrir que a major cm de cintura, doble era el perill de morir en aquest període de temps.


Una cintura més ampla estava associada amb un major risc a morir. Com a excepció, entre les dones, encara no s’ha pogut esclarir el perquè amb un índex de massa corporal en tasses normals, la mortalitat anava augmentant.



Noticia original


Altres enllaços:

- Obesitat i sobrepes
- Qué riscos implica el sobrepes i l'obesitat per a la salut?
- Càlcul del índex de massa corporal (IMC)


Video:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada