dilluns, 12 d’abril del 2010

Òvuls fora de perill i sempre joves

Una nova tècnica revolucionaria de congelació, pot permetre a les dones ser embarassades quan elles creguen convenient amb òvuls joves mitjançant la vitrificació, encara que és un procés en fase experimental.

La congelació lenta amb la qual es conserven sense molts problemes embrions i espermatozoides no és efectiva per als òvuls. En canvi la vitrificació preserva el material en el plasma evitant que els tascons de gel al congelar facen malbé el material.

Resumint, la vitrificació aconsegueix 3 coses fonamentals: que les dones que passen per quimioteràpia puguen extraure teixit ovàric per a accedir a la maternitat amb posterioritat, que es puga crear un banc d'ovòcits i l'autodonació (aconseguir fills amb una edat avançada).

A Espanya la maternitat ve donada a partir dels 30 anys, així que a mesura que passen els anys, la fertilitat comença a caure poc a poc a partir dels 35 anys, i en arribar als 37 sofreix una baixada dràstica. Com que els cos selecciona els millors òvuls, amb el pas del temps quedaran els òvuls amb menor qualitat. Es recomana que l'edat de maternitat no es prolongue més enllà dels 45 anys i que als 50 es deixe de fer-ho.

L'extracció d'òvuls per a vitrificar-los requereix un procés d'hormonació prèvia suau, inclús d'uns quants mesos i una punció en el moment adequat.
El cost de la vitrificació serien uns 1.800 euros en total tenint en compte tots els processos realitzats i uns 630 euros anuals per al manteniment.

Les possibilitats de supervivència dels òvuls mitjançant aquesta nova tècnica és d'un 97%, la qual cosa pot permetre un 65% d'èxit en el procés de gestació si la dona és jove. A mesura que augmente l'edat aquest percentatge es redueix fins al 30-35%.

Quan aquest procés siga factible, s'estudia la possibilitat d'oferir un servici gratuït per a les dones que haguen sigut tractades amb quimioteràpia.

Noticia original






Més informació
- http://www.bebesymas.com/noticias/nuevos-embarazos-a-traves-de-la-vitrificacion
- http://www.todopapas.com/preconcepcion/fertilidad/La-vitrificacion-de-ovulos-957

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada