dimecres, 28 d’abril del 2010

L'epilèpsia infantil, causes i cures.

S'estima que hi han 10,5 milions de xiquets que sofreixen epilèpsia en el món, i que cada any 3,4 milions de persones inicien un quadre d'epilèpsia, dels quals el 40% són xiquets menors de 15 anys. De cada 100.000 xiquets, 40 o 50 sofreixen epil·lèpsia.

L'epilèpsia és una tendència del cervell a produïr crisis epilèptiques. Aquestes crisis són descarregues de grups de neurones, sobre tot les del cervell que tenen una correlació amb un event clínic súbit, no obstant per a que existeisca ha d'haver una tendència del cervell.

L'especialista Rocio Sanchez-Carpintero afirma que per a que siga epilèpsia s'ha de sofrir més d'una crisi, ja que poden ser produïdes per causes diferents i manifestar-se de forma diferent.

Moltes vegades els menuts sofreixen atacs que poden ser interpretats com a epilèpsia, però no ho son, i a més poden ser atacs benigne que desapareixen amb l'edat.
Per el diagnòstic i determinar quin tipus d'epilèpsia és, s'han d'observar els antecedents clínics i dades aportades pels pares, ja que no totes es manifesten igual i necessiten respostes diferents.
Una vegada realitzat el diagnòstic es fa un electroencefalograma que ajuda a determinar la resposta. En els xiquets s'intenta realitzar un EEG mentre dormen, ja que és més eficaç.

A la majoria dels pacients sel's controla amb medicació i tractament farmacològic, però per als que no els ajuda la medicació es pot practicar una cirurgia de la epilèpsia.
En els últims anys s'han trobat diversos mètodes i tractaments, però el que realment té que avançar és el descobriment de la causa.

Video relacionat amb la noticia:


Font d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada