divendres, 9 d’abril del 2010

Ingressa en Urgències per torcement de turmell i mor de tromboembolismo

ABC. CÁDIZ Actualitzat Dilluns , 05-04-10 a las 12 : 47

Els servicis jurídics de l'associació El Defensor del Pacient a Andalusia han presentat una reclamació de responsabilitat patrimonial contra el Servici Andalús de Salut (SAS) per una 'atención deficitaria' prestada en el Servici d'Urgències de l'Hospital de Xerés.
En concret, esta associació va denunciar que esta dona va ingressar en Urgències del mencionat hospital "per un torcement de turmell"', i va ser erròniament diagnosticada de fractura de peroné, quan patia un tromboembolismo en la cama que li va conduir a la mort
En un comunicat, esta associació va informar de que els fets es remunten al passat 27 de desembre de 2008, quan la pacient de 41 anys, identificada com Carmen M.A., va patir una caiguda accidental amb torcement de turmell, referint dolor i acudint al Servici d'Urgències de l'esmentat hospital, 'donde li van immobilitzar el turmell amb una fèrulai li van recomanar que acudira a control per Traumatología.

No obstant això, el 16 de març del passat any la pacient, que trobava en el seu domicili, 'va sofrir sobre les 13,00 hores un esvaïment, caient a terra i partint-se el llavi i diversos dents.
Tot seguit, la família va cridar immediatament als servicis mèdics d'urgències i quan va arribar l'ambulància, tan sols va poder certificar la seua mort, prosseguix esta associació en el seu comunicat.
En l'informe forense de la pacient realitzat a instàncies del Jutjat d'Instrucció número 2 de Xerés, a fi de determinar la causa de la defunció, se especifica que les troballes descrits posen de manifest que la causa de la mort va ser un procés tromboembolic pulmonar des de la cama esquerra.El dit informe també agrega que "el trombe pulmonar derivava i porta causa del trombe de la cama esquerra, o siga, que la trombosi venosa inicial en la cama esquerra es va propagar al pulmó i que esta va ser la causa de la mort", va concloure en la seua nota esta associació, la defensa de la qual està sent tramitada per José Luis Ortiz Miranda, lletrat especialista en dret sanitari i adscrit als servicis jurídics d'El Defensor del Pacient.
Esta notícia que pot paréixer sorprenent servix per a cridar l'atenció sobre una malaltia que pareix lleu però pot portar a la mort com es la anomenada Trombosi Venosa Profunda o TVP i que consistix en el fet que apareix un coagule en les venes de la cama que es desprén i ocasiona una trombosi de la vena pulmonar que ocasiona la mort per falta de recanvi gasós en els pulmons.
Els trombes en les cames són freqüents quan hi ha un repòs prolongat que ocasiona que la sang vaja mes lenta en la venes on es produïx el trombe que posteriorment es desprendrà i acabara en l'artèria pulmonar.
Esta és la malaltia anomenada malatia de la classe turista, on un viatge prolongat amb avió provoca que es produïsca un enlentecimiento de la sang en les venes de les cames que provoca ua alteració de la coagulació sanguínia amb depòsit de plaquetes i que ocasiona finalment un trombe.

Com la millor prevenció és el moviment és recomanable l'alçar-se i caminar cada dos hores en un viatge prolongat en avió. Altres factors de risc per a la trombosi venosa són L'obesisdad el sexe femení i la presa d'anticonceptius i el fumar.


Per a la prevenció de la trombosi venosa profunda s'empren les heparines de baix pes molecular que són fàrmacs que bloquegen l'agregació de les plaquetes sense afectar el mecanisme normal de la coagulació



















Per a saber mes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada