dimarts, 6 d’abril del 2010

Els sanitaris no tenen criteris per a definir quan una malaltia és terminal.


En moltes ocasions, per a la vida d'un pacient, resulta molt important conèixer que la seua malaltia o dolència és terminal per exemple en casos on és necessari rebre cures pal·liatives o en un futur per a una eutanàsia o suïcidi assistit. També pot resultar clau per a poder realitzar un testament, rebre assistència religiosa o poder avisar tant a familiars com amics.

Deixant al marge les "avantatges" que pot tenir el conèixer que es pateix una malaltia terminal el principal obstacle que existeix prové des del mateix personal sanitari el qual segons un estudi de la Universitat de Granada no tenen clars els criteris per a definir aquest estat i per tant no poder anunciar-se'l als pacients i afins.

L'estudi esmentat anteriorment és la conclusió de la realització de 42 entrevistes a professionals sanitaris (21 metges i 21 infermers tots ells treballadors sanitaris de la província de Granada) que defineixen malaltia terminal com una situació "agónica o preagónica", quan hi ha altres situacions (cròniques irreversibles que suposen una gran pèrdua de qualitat de vida) que podrien incloure's.

Segons els autors de l'estudi s'està perdent un temps molt valuós per a aquells malalts que no ho tenen així mateix disminueix el nivell de vida dels pacients. A més afirmen que els professionals sanitaris utilitzen una sèrie d'eufemismes amb la finalitat de disfressar la realitat del pacient.




* Suport unànime a la llei de mort digna a Andalusia
* Si cal morir, millor saber-lo
* 'Oncologia clínica' es posa al dia
* Una jove amb paràlisi total demana a les autoritats sueques que la desconnecten del respirador


Font d'informació: clic ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada