dilluns, 12 d’abril del 2010

La meitat dels transplantaments de còrnia podrien substituir-se per un parcial

Fins la meitat de pacients que se sotmeten a una queratoplàstia, podrien vores afavorits per un transplantament d'endoteli corneal (transplantament parcial).

Segons el doctor Francesc Arnalich, es tracta d'una intervenció amb millors resultats, menys possibilitat de rebuig i menys invasiva, on l'èxit de la intervenció és relativament alt.
Amb vora 3.000 intervencions, el transplantament de còrnia encapçala la llista d'intervencions anuals, superant els de ronyons i fetge.

L'únic inconvenient d'aquest transplantament és que sols es porta a terme en una dotzena d'hospitals públics. Si aquest nombre d'hospitals augmentara, podria afavorir entre 1.000 i 1.200 pacients que podrien ser intervinguts mitjançat aquesta tècnica.

El transplantament de l'endoteli corneal, és una tècnica complexa però amb excel·lents resultats, i resol aquelles patologies en les que aquesta part de la còrnia no pot bombar l'aigua fora de la còrnia, la qual cosa provoca que s'inflame i es torne opaca.

Els pacients que poden beneficiar-se millor d'aquesta nova tècnica són els que es troben entre 70-80 anys amb anteriors intervencions complicades de cataractes, persones amb distròfia de Fuch (visió borrosa degenerativa) entre 50-60 anys i pacients amb algun defecte en la funció de l'endoteli corneal.

El període de recuperació també millora, ja que passa dels casi 2 anys del transplantament complet als 3 mesos amb l'endotelial.

Amb aquesta tècnica més del 50% dels pacients aconsegueixen agudesa visual per damunt del mínim legal per a conduir, acceptables per la Direcció General de Tràfic (DGT).

Noticia original



Més informació:
-http://www.clinicaramongutierrez.com/Problemas-oftalmologicos-y-sus-soluciones/transplante-de-endotelio-corneal.html
- http://www.optimoda.es/noticia.asp?idnoticia=93503

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada