diumenge, 25 d’abril del 2010

La grip aviar es fa forta en cinc països


L'H5N1 (el virus que causa la grip aviar) ha mantingut el seu ritme de propagació. Per això, quan s'inaugura la Conferència Ministerial Internacional sobre la Grip Animal i Pandémica d'Hanoi, l'Organització per a l'Alimentació i l'Agricultura de l'ONU (FAO) adverteix que a pesar que la pandèmia de grip aviar va perdre l'atenció de l'opinió pública durant gran part de 2009, l'H5N1 continua sent una seriosa amenaça.

L'epidèmia va començar en 2003. Ha afectat, en la seua versió animal, a més de 60 països, dels quals 15 han tingut també casos en humans. Les xifres són clares, el virus ha matat a 292 persones, ha obligat a sacrificar o ha matat a més de 260 milions d'aus, ha provocat pèrdues econòmiques en tot el món i ha devastat els mitjans de subsistència de les famílies camperoles. Mentre seguisca persistint fins i tot en un sol país, representa un perill per a la salut pública.

L'H5N1 roman en llocs en els quals desenes de milions d'ànecs domèstics es críen a l'aire lliure, existeix una important producció avícola on la densitat de població animal i humana és elevada. En aquestos llocs es difícil trobar solucions eficaces.

Font d’informació: http://www.elpais.com/articulo/sociedad/gripe/aviar/hace/fuerte/paises/elpepusocsal/20100419elpepusoc_8/Tes

1 comentari:

  1. Encara que la grip aviar ha perdut l'atenció de la població, seguix mantenint el seu ritme de propagació. Continuament es deuria estar fent propagandes als mitjos de comunicacions ja que la grip aviar representa un perill per a la salut pública. Especialment es deuria ficar una major atenció en els llocs on la densitat de la població avícola i humana és elevada.

    ResponElimina