divendres, 16 d’abril del 2010

Només el personal metge hauria de realitzar la depilació làser

Dimarts (13/04/2010 )
LAURA TARDÓN
MADRID
Produïx menys dolor i és més efectiva. La depilació làser s'ha convertit en el mètode preferit de moltes dones i hòmens. No obstant això, esta pràctica no pareix estar prou regulada i els metges han decidit cridar l'atenció sobre este assumpte.
Segons denúncia un editorial publicat en 'Canadian Medical Association Journal', a Canadà s'exigix que l'aparell estiga aprovat per Sanitat, però no la llicència de qui ho va a utilitzar.
A Europa."'Existeix una normativa de la Comissió Europea (CE) que classifica la tecnologia làser en quatre tipus en funció de la seua potència i la seua capacitat per a produir dany en la pell i els ulls. Entre 3 B i 4 (la que s'utilitza per a la depilació permanente), només pot manejar-la personal metge o sanitari amb supervisió médica.
Però en la pràctica diària, la realitat és diferent.
El problema és que la depilació làser que no es realitza ni tan sols amb la supervisió d'un metge, té lloc en centres que no controla Sanitat, com les perruqueries.
La tecnologia làser entranya riscos quan és manipulada per personal no qualificat sempre cal tindre en compte els distints tipus de pell, de pèl, la potència del làser i el propi maneig de l'aparell. Encara que el seu ús és senzill, el personal responsable ha de saber respondre davant de possibles efectes secundaris .
Existeixen casos de cremades, canvis de pigmentació, reactivació del virus de l'herpes i inclús hipertricosis (exces de pel), Els més freqüents són les cremades i la falta d'eficàcia. Per tant és necessari que abans de sotmetre'ns a un tractament per làser demanem la llicència de l'aparell i ens informem de la qualificació del personal que ho empra i així evitarem desagradables sorpreses.


Cremades per làser






Per a saber mes














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada