dimecres, 21 d’abril del 2010

Augmentar de pes en la mitjana edat augmenta el risc de patir càncer de mama

Un increment de l’índex de massa corporal (IMC) en la mitjana edat, podria conduir a un augment significatiu en el risc de desenvolupar càncer de mama després de la menopausa, segons un estudi de l’ Institut Nacional del Càncer nord-americà.

Els científics han especulat que les dones post menopàusiques, l’estrogen que es produeix al teixit adipós pot conduir a una major formació de cèl·lules mamàries.

Els investigadors del estudi esmentat abans, replegaren informació de més de 72 mil dones amb intenció d’investigar diferents tipus de càncer, inclòs el de mama. Aquestes dones, tenien entre 55 i 74 anys. L’anàlisi va incloure quasi 4.000 casos de càncer de mama post menopàusic.

Els resultats mostraren que prop del 57 per cent de l’ IMC de la població de l’estudi va augmentar 5kg7m2 o més entre els 20 anys i l’estudi. Aquestes tenien un 88 % més de risc de desenvolupar càncer de mama en comparació amb aquelles que tenien un IMC estable.

En canvi, l’augment d’ IMC en dones majors de 50 anys i el moment d’entrar en l’estudi , el risc augmentava un 56% en comparació amb aquelles que el mantenien estable.

Encara que hi ha risc igualment, s’observa clarament la diferència i quan hi ha menys risc.

Noticia original:

http://www.europapress.es/salud/noticia-engordar-mediana-edad-aumenta-riesgo-cancer-mama-20100421110946.html

Web interessant on trobem consells sobre l'alimentació en cassos de càncer:

http://www.farmaceuticonline.com/familia/familia_cancer1.html#consellsdieta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada