dijous, 8 d’abril del 2010

Mecanismes moleculars en els pulmons podrien delatar el càncer.

Unes senyals bioquímiques detectades als pulmons dels fumadors i exfumadors podrien ajudar a identificar a aquelles persones amb més risc de patir un càncer de pulmó. Aquest nou descobriment fou investigat per la Universitat de Boston als EE.UU i el treball publicat a la revista 'Science Translational Medicine'.
Aquesta senyalització es pot invertir abans de que el càncer comença. Podria ser la primera via de investigació eficaç per a previndre el càncer de pulmó en grans fumadors. Els resultats obtinguts podrien ser utilitzats com les fonts necessàries i hasta ara no obtingudes, per a la detecció davantera del càncer de pulmó ja que no existeixen cap altre tipus de opcions capaços de detectar i de identificar eixe tan per cent de fumadors que desenvoluparan la malaltia.
Es mesuraren els gens pertanyents a diferents mecanismes associats al càncer en les cèl·lules de l’aparell respiratori de persones amb i sense càncer i a més, també mesurades i investigades en pacients amb major risc de desenvolupament de la malaltia. Tots aquestos projectes e investigacions, foren dirigides per Adam Gustafson.
Els gens estudiats mostraren una associació al mecanisme específic del càncer (el PI3K). Als resultats , aparegué una activació dels nivells molt superior en l’aparell respiratori dels pacients amb càncer que en aquells que no patien la malaltia ni la desenvoluparen.
A més, s’ha descobert que els nivells d’activitat del PI3K minva en les vies respiratòries dels fumadors tractats amb un possible fàrmac per al càncer, concretament amb un anomenant myo-inositol, que bloqueja el mecanisme.

Aquesta malaltia, és una de les més mortíferes a tot arreu del món. Dintre de les malalties cancerígenes, afecta tant a homes com a dones i dona lloc a més d’un milió de morts al any a nivell mundial.
Més avant, aquest mètode de estudi e investigació podria aplicar-se també a altres cèl·lules expostes al fum del tabac , com puguen ser les cèl·lules nassals o bucals, i podria servir com utensili fonamental de la detecció del càncer de pulmó.


font d'informació:

- http://www.europapress.es/salud/noticia-mecanismos-moleculares-pulmones-podrian-delatar-cancer-20100408110037.html

video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada