dimecres, 21 d’abril del 2010

El “brain training” no entrena el cervell


Segurament, molta gent s’ haja gastat alguns euros en regalar a algun familiar o comprant-se alguna màquina d’entrenament mental que prometen beneficis per al nostre cervell. La ciència acaba de definir el seu veredicte sobre aquest tema, i no son molt bones noticies per a les industries que fabriquen aquest tipus de jocs. El "brain training" no millor la capacitat cognitiva segons la revista Nature.

L’estudi que es va realitzar amb voluntaris de entre 18 i 60 anys van ser dividits en 3 grups: una part va realitzar jocs de raonament, un segon grup proves d’atenció i de memòria a curt termini, i l’últim grup es va dedicar a navegar per Internet. La condició, fou que els participants devien emprar 10 minuts al dia en jugar, tres vegades a la setmana, durant almenys mes i mig.

Passat aquest temps, es va comparar l’avaluació mental que els van fer abans de començar i després de l’anàlisi, i els resultats foren els següents: els autors consideren que més que augmentar l’ intel·lecte, el que fa es millorar la pràctica amb el joc; de fet, no es van trobar massa diferencies amb els participants que havien estat navegant per Internet.

De segur, que aquestos estudis, ens canviaran la visió que tinguem respecte a aquestes màquines. En EEUU, l’any passat es van gastar uns 80 milions d’euros en aquestos jocs. Alguns experts, ens aconsellen que inclús un passeig és una millor opció que gastar temps jugant a aquestos jocs. A més a més, fer un sudoku o els encreuats son un bon mètode per a entrenar el nostre cervell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada