dijous, 22 d’abril del 2010

El primer transplantament de cara total al món


L’Hospital de Vall d’ Hebron, a Barcelona, ha informat sobre els detalls del primer transplantament de cara total al món, que va ser realitzat el 20 de Març per 30 professionals durant 22 hores.

El receptor d’aquest transplantament, és un home jove amb una deformitat important al rostre causada per un traumatisme. Aquesta deformitat li impedia respirar pel nas i la boca, i també tenia una gran dificultat per tragar i parlar.

La finalitat d’aquesta operació, és que el pacient en unes setmanes puga parlar, menjar, somriure...

El pacient, ha rebut un transplantament de la pell i dels músculs de la cara, els nas, els llavis, el maxil·lar superior, tots les dents, el paladar, els ossos dels pòmuls i la mandíbula amb la cirugia que li toca i microcirugia reparadora dels vasos sanguinis. Els responsables d’aquesta complexa intervenció, han explicat que l’arribada de la sang en la seua totalitat, és bàsic per a l’èxit de l’ implant, un procés que s’ha realitzat amb èxit.

El malalt, té cicatrius en el front i en el coll, però en un futur quedaran perfectament dissimulades. El coordinador de l’operació, ha assegurat que quanta més medul·la òssia implantada, menys possibilitats de que hi haja rebuig.

El pacient, ja s’ha vist a l’espill i ha quedat content amb els resultats. Es veié per primera volta, quan va desitjar, i quan els psicòlegs asseguraren que ja hi estava preparat. (Prèviament havia sigut atès per psicolegs).

L’aspecte del pacient, no té semblances amb el donant. Els dos permaneixeran en l’anonimat, i el pacient necessitarà un mínim de dos mesos per a que siga donat d’alta.

Notícia original:

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/04/22/barcelona/1271926474.html

Vídeo:

Link del video:

http://www.antena3noticias.com/PortalA3N/Primer-trasplante-completo-de-cara/M_10462479_110

1 comentari:

  1. Aquesta nova tècnica és un dels majors avanços en la tecnologia moderna de la societat actual, ja que gràcies a aquest tipus de tractaments i operacions quirúrgiques poden beneficiar de manera inmillorable la qualitat de vida de aquelles persones que ho necessiten, ja siga per qualsevol malaltia o accident.

    ResponElimina