dilluns, 5 d’abril del 2010

Ous de Pasqua per "alleugerar" les arteries


Els ous de Semana Santa, els ous són una de les tradicions que amés de cumplir el que dicta la tradició ens pot aportar una mica de salut. Segons estudis, la ingesta de xocolate pur pot fer que la nostra tensió arterial siga més baixa i amb menys riscos d'infart i d'ictus.


Aquesta investigació està dirigida per Brian Buijsse, epidemiòleg nutricionista de l'Institut alemà de la Nutrició Humana que és la persona que afirma que el xocolate pot beneficiar a les persones, però en petites quantitats.


Durant les últimes décades s'han estat fent investigacions sobre els efectes del xocolate al nostre organisme, majoritàriament relacionat amb la salut cardiovascular. Els resultats de les investigacions no han sigut tots positius, ja que també s'ha trobat alguns efectes que no estableixen un víncul entre la ingesta del xocolate i un menor risc de enfermetats coronaries. Per aquests resultat, els científics van tindre en compte els hàbits de quasi 20.000 persones , la tensió d'aquestes, pes i l'aparició d'enfermetats cardiovasculars durant la década.


Es van produir infarts de miocardi i d'ictus i els investigadors van analitzar el tipus d'alimentació que estaven rebent i la quantitat de xocolate que estaven prenent. Darrere d'aquesta analització van obtindre uns resultats que van sorprendre i es que les persones que havien pres uns 7.5 grams de xocolate al dia tenien la pressió més baixa i un risc de 39% inferior a les persones que tan sols havien pres uns 1.7 grams al dia. Aquestos 6 grams de diferència equivaldria a una tableta de xocolate.


El xocolate, te uns efectes positius gràcies a la presència de flavonoides, que millora la biodisponibilidad de l'òxid nítric per les cèl·lules presents en la paret dels vasos sanguinis. L'òxid nítric genera que siguen els vasos més amples i relaxació de les cèl·lules endotelials que pot portar a una tensió arterial menor. Amés, millora la funció de les plaquetes, produeix que les coronaries estiguen menys viscoses. Tots aquestos motius, van produir que les persones que havien pres els 6 grams de més, tingueren menys riscos cardiovasculars.


El xocolate no es deu prendre de manera abusiva, tan sols es substitueix per un altre tipus d'aliments energètics. Buijsse diu que ens decantem pel xocolate negre ja que conté més cacao que el xocolate amb llet i per tant més flavonoides. Hi ha que prendre xocolate amb molta mesura i que no siga en gran excés perque ens pot portar alguns altres problemes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada