dimecres, 14 d’abril del 2010

S' implanta per primera vegada a Espanya un marcapasos compatible amb les resonancies


El camp magnètic de les resonancies fins ara podia afectar negativament el funcionament dels marcapasos. L'hospital La Paz (Madrid), ha sigut el primer en Espanya en insertar un marcapasos totalment compatible amb les resonancies.

Aquest tipus de marcapasos també és útil per a persones amb patologíes tumorals o determinades malalties traumatológiques. També afavoreix als pacients ja que no necessiten visitar tantes vegades l'hospital.

Almenys un 50% de les persones de tot el mon amb marcapasos podria necessitar una resonancia magnètica.

La primera beneficiada ha sigut una dona de 20 anys que pateix cardiopatia congènita. Aquesta primera pacient, ja ha sigut donada de alta.

Els experts han recurrit a una segona generació de marxapasos segurs per a la resonancia. En aquesta segona generació està intentant-se millorar la capacitat dels marcapasos.


Notícia original


Notícia relacionada

1 comentari:

  1. El problema dels marcapassos és que durant la ressonància < http://www.cuentame.inegi.gob.mx/hospital/rm/>, que és un artefacte que utilitza camps magnètics es desprogramen i açò pot donar lloc a accidents amb els pacients, així que si són portadors de marcapassos no se'ls podia fer una ressonància, que d'altra banda és una prova molt útil ja que no és un dispositiu que emeta radiació.Gràcies a estos nou marcapassos molta gent es va a poder beneficiar de la realització de ressonàncies en patologies com el càncer i es van a evitar que els tinguen que sotmets a proves com el TAC < http://www.netdoctor.es/XML/verArticuloMenu.jsp?XML=000236> en què patixen una radiació que a la llarga pot ser perjudicial.

    ResponElimina