dijous, 22 d’abril del 2010

La presa d'analgèsics com hàbit pot propiciar la hipertensió en persones sanes.

Un estudi demostra que el consum d'analgèsics està relacionat amb l'augment del risc d'hipertensió arterial en gent sana. Anteriorment, es realitzà un estudi que relacionava aquest mateix consum amb la sordera.

Les conclusions sobre la hipertensió s'obtingueren en un estudi realitzat pel doctor Juan José Beunza, dins del projecte SUN (Seguiment Univesitat de Navarra) amb la col.laboració de Harvard i Minnsesota.


L'objectiu d'aques estudi, fou demostrar la relació i elevar la influència del consum habitual d'aspirina amb el desenvolupament d'hipertensió.

Per a l'obtenció dels resultats es necessità el seguiment de 9.986 universitaris durant un període de 4 anys. A més, va explicar que després contaren amb el diagnòstic mèdic d'hipertensió, ajustaren l'anàlisi per a evitar la distorció en altres factors i concloeren que s'incrimentava en 1.45 i 1.69 voltes el risc de patir aquesta dolència utilitzant aspirina i
altres analgèsics, respectivament.

El que es pretenia era demostrar l'increment d'evidències sobre la associació entre la presa habitual i la manisfestació de la malaltia en subjectes sans, perque el que ja se sap es que els analgèsic no esteroid
eos poden provocar la malaltia en pacients amb insuficiència renal.

L'encarregat de l'estudi i especialista del tema, aconseja seguir sempre les indicacions del nostre metge. Afirma que els beneficis del consum de l'aspirina son molt superior als riscos, però que s'ha de tenir compte ja que ara està demostrat que augmenta el risc de la malaltia en persones sanes.




NOTICIA ORIGINAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada