dimarts, 20 d’abril del 2010

Al voltant del 2% de la població mundial sofreix narcolèpsia.

Hi ha persones que fins i tot dormint més hores de les necessàries per la nit, té somnolència excessiva e incontrolada durant el dia, es a dir, sofreixen narcolèpsia, un transtorn de la son.

El director de la Clínica de la Son de l'Hospital General de Mèxic afirma que les persones que sofreixen narcolèpsia es queden dormint durant el dia, sobretot en condicions que requerixen poc esforç com estar sentat a l'oficina , a l'escola o conduïnt.

Aquest doctor afirma que el 2% de la població mundial sofreix narcolèpsia encara que molts ho desconeixen degut a que els seus símptomes són semblants als de la depressió o la falta de vitamines. Almenys un terç de la població mundial sofreix transtorns de la son.

Aquesta malaltía provoca al·lucinacions hipnagògiques, es a dir, els malats abans de dormir-se senten com si algú estigués observant-los, i quan intenten despertar-se sofreixen al·lucinacions hipnopòmpiques.

El 80% d'aquestos malats quan estan desperts i s'emocionen entren en cataplèxia, es a dir, perden el tò muscular i cauen a terra. S'ha observat que les persones que sofreixen narcolèpsia tenen menys activitat en les regions del cervell encarregades de la conducta alimentària i l'estat d'alerta.

Aquestos símptomes es manifesten amb més intensitat quan aquestes persones es tenen que alçar matí per anar a treballar o presenten exigències acadèmiques, per la qual cosa prenen café, refrescos de cola i fumen per a no dormir-se.

El tractament per aquest transtorn consisteix en administrar els medicaments per a mantenir-los alerta durant el dia (dacord amb les seues activitats)i també han de fer una migdiada de 30 minuts.
El doctor comenta que en cas de sofrir cataplèxia, paràlisi de son o al·lucinacions hipnagògiques, per les nits s'han de prendre un medicament que disminueix la intensitat dels somnis profunds.

Video relacionat amb la noticia:


Font d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada