dijous, 8 d’abril del 2010

L'exercici durant l'embaràs redueix lleugerament el pes del nounat.


Segons un estudi de la universitat de Auckland a Nova Zelanda, publicat en la revista 'Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism', realitzar exercici de manera moderada com pot ser la bicicleta estàtica durant l'embaràs produeix una xicoteta reducció del pes del nadó al nàixer. A pesar d'això l'estudi revela que la pràctica d'exercici durant el període de gestació no comporta una restricció del desenvolupament de resistència a la insulina de la mare.

Un dels autors de l'estudi esmentat anteriorment comenta que la realització d'exercici aeròbic provoca una alteració de l'ambient maternal afectant així l'estimulació de nutrientes del creixement fetal donant lloc a nadons amb menor pes. D'una altra manera es creu que la disminució del pes del nounat pot portar beneficis a llarg termini ja que d'aquesta manera disminueix el risc de que el nadó puga patir obesitat en el futur.

L'estudi s'ha basat en avaluar els canvis en la sensibilitat a la insulina per part maternal ja que aquesta és fonamental per a augmentar la disponibilitat de nutrientes al fetus però la portar a terme una sèrie d'activitats d'una intensitat elevada podria comportar una sèrie de problemes al fetus.

Per a poder extraure totes les conclusions esmentades anteriorment els autors de l'estudi van experimentar amb un total de 84 mares, totes elles primerenques, les quals van ser sotmeses a un màxim de cinc sessions setmanals d'uns quaranta minuts de bicicleta estatica fins a les 36 setmanes de gestació.

En conclusió els nounats les mares de la qual van practicar exercici van pesar 143 grams menys que el pes mig dels nadons.



Font d'informació: clic ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada