dijous, 1 d’abril del 2010

El genoma dels pinzons zebra amaga les claus del llenguatge humà



Aquesta mena d'aus quan són tan sols petites cries, tenen una espècie de mestre de cant el qual els ensenya els cants bàsics del pinzó zebra. A mesura que abancen els any aquestes cries assimilen el cant fins aplegar a reproduir-lo i que servirà per a poder ensenyar a les seues cries el mateix. Aquest sistema d'aprenentatge és molt similar al dels humans, està guiat per uns 800 gens que han sigut analitzats gràcies a la secuensiació del genoma.

La revista Nature afirma que és el segon genoma aviar que es coneix després del pollastre. Pero molts investigadors espanyols afirmen que no es un genoma més, tan sols podria ajudar a estudiar algunes de les patologies dels humans relacionades amb la comunicació com són l'autisme, l'Alzheimer o el quequeig.


Aquesta au ja estava siguent analitzada pels neurobiòlegs per les seues similituts amb l'aprenentatge humà del llenguatge. Amb la col·laboració de 20 laboratoris han descifrat els més de 18.000 gens que componen el genoma d'aquesta au. Aquesta quantitat de gens és un terç més baix que la quantitat de gens dels humans.

Aquestes investigacions s'han basat en els 800 gens que es modifiquen durant els anys d'aprenentatge i comunicació vocal. Van veure que aquests gens són els que realment es modifiquen durant el cant.

Aquestes investigacions són tan sols el principi per poder comparar-lo amb l'humà i poder ajudar algunes de les patologies citades abans. També deuen comparar el genoma dels pinzons amb el genoma dels pollastres per veure quines són les diferències ja que aquest últim no pot cantar.

Els pinzons tenen una cosa molt curiosa que és que els mascles aprenen a cantar per atraure a les femelles, però les femelles tan sols poden aprendre pero no vocalitzar sons com els mascles.

Científics espanyols que han estudiat els genomes de diferents espècies sempre diuen que els seu fi es trobar el genoma del càncer humà i tal vegada la clau també la podrien trobar al cant dels pinzons.













Links interessants:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada