divendres, 9 d’abril del 2010

Sanitatat alerta de unes protesis mamaries amb posible risc de trencament

Madrid 1 de abril EuropaPress
L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), una entitat estatal la funció de la qual és vetlar per la seguretat dels medicaments que es comercialitzen i és dependent del Ministeri de Sanitat i Política Social, ha alertat als centres i professionals sanitaris que realitzen implantes mamaris de que han de deixar d'usar les pròtesi de l'empresa francesa Poly Implant Prothese, després d'haver detectat un possible augment de casos de ruptura i inflamacions locals associat a estos productes.
Esta advertència es produïx després que les autoritats sanitàries franceses, a través del Sistema de Vigilància de Productes Sanitaris, comprovaren que els implantes estaven sent fabricats amb un gel de silicona diferent del que havia sigut objecte d'avaluació per a la seua posterior aprovació, la qual cosa "posa en dubte " les garanties d'estes pròtesis."
A més, junt amb esta troballa les autoritats franceses han constatat un augment de notificacions d'incidents de ruptura i complicacions amb estos implantes, la qual cosa ha propiciat la seua retirada del mercat a França i la recomanació de deixar d'usar-les a Espanya.
Les pròtesis han sigut distribuïdes a Espanya a través de la filial espanyola de la dita empresa, Poly Implant Espanya, que va cessar la seua activitat al desembre de 2009.
Igualment, este organisme de Sanitat advertix totes les persones portadores de pròtesis mamàries que comproven, a través de la targeta d'implantació o l'informe clínic que vaig rebreen en el moment de la intervenció, si les seues pròtesis corresponen són d'esta marca francesa. Si este fora el cas, o si tinguera dubtes, recomanen sol·licitar cita en el centre en què es va practicar la intervenció o amb el cirurgià corresponent per a planificar un seguiment correcte, per mitjà d'ecografies anuals que permeten comprovar l´estat de les pròtesis.
Les pròtesis que s'empren en l'actualitat no estan farcides de silicona si no de sèrum fisiològic amb el que les complicacions ocasionades són menors. En el cas de les pròtesis de silicona la ruptura accidental d'esta provoca la eixida de la silicona amb la consegüent irritació i inflamació dels teixits circumdants que obliga a a retirar l'implante immediatament.

El cas de les pròtesis mamàries no és l'únic en el qual l'agència del medicament ha retirat un producte , de fet és la funció d'esta agència el vigilar que tots els medicaments i dispositius metges són segursi per a això compta amb una xarxa de fàrmac vigilància on se li comuniquen les reaccions adverses de cada dispositiu o medicament i a partir d'eixe moment l'agència avalua el risc i si és necessari ho retira del mercat.
Apuntales tot medicament o dispositiu medique que s'utilitza a Espanya ha de comptar amb l'autorització de l'agència i per a obtindre ha d'aportar suficients estudis experimentals tant en humans com en animales.
Amb els medicaments tota precaució és poca

Per saber mes:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada